Boy George: Rajska ptica napunila 50.

Burna desetljeća uspjeha, ekscesa i padova.

Pop idol 80tih George Alan O’Dowd uvijek je punio naslovnice. Kao frontman grupe New-Wave-Band Culture Club postao je širom svijeta poznat pod svojim umjetničkim imenom Boy George. Ovaj Britanac nije stekao slavu samo zbog svoje glazbe već i zbog svog androgenog izgleda, otvorenog gay ponašanja i sukoba sa zakonom.

Ono po čemu je oduvijek bio poznat je njegova ekstravagantna pojava. Njegovo odijevanje je uvijek bilo smiono i neuobičajeno. Njegovi kostimi kao i make-up postali su zaštitni znak Band Culture Club-a koji je osnovan 1981. i otada pa do 1986. s naslovima kao „Do You Really Want To Hurt Me“ i „Karma Chameleon“ postigao mnoge uspjehe. „Look koji je spadao u najekstremnije imao sam kad sam lice namazao žutom bojom i visoko začešljao kosu“,rekao je Boy George u razgovoru za BBC.

Boy George nije bio samo pop idol već i važna ikona gay scene. Nikad nije sakrivao svoju homoseksualnu orijentaciju. „Ja sam za istospolni seks “, rekao je prema jednom izvještaju lista „The Independent“. Niti prodavanje seksualnih usluga za novac nije nikakav tabu za ovog buntovnika iz 80tih: „Prostitucija je najstariji i najugledniji zanat i mislim da protiv nje ne postoji neki razlog.“

Godinama je održavao ljubavnu vezu s kolegom iz banda Jonom Mossom. Kraj te veze je bio razlog za prvi raspad Culture Cluba 1986.g. U to vrijeme Boy George je punio novine mnogim negativnim naslovima te je još 1986. uhapšen zbog posjedovanja heroina. U intervjuu za „Daily Mirror“ sam je sebe opisao kao „osobu sklonu ovisnosti“.

I nakon prijelaza u novo tisućljeće ova nekadašnja superzvijezda opet je skrenula pažnju na sebe zbog kršenja zakona. Godine 2005. osuđen je u SAD na pet dana društveno korisnog rada na čišćenju njujorških ulica. Tri godine kasnije osuđen je u Engleskoj na 15 mjeseci zatvora zbog protupravnog oduzimanja slobode nakon što je mušku prostitutku u Londonu zadržao protiv njegove volje. Dio kazne odsjedio je u jednom zatvoru u Suffolku. (wienerzeitung.at)

Do You Really Want To Hurt Me? No, we want to bless you. Jesus can save you.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *