Većina može biti u zabludi!

Ljudi su govorili da će Kristofor Kolumbo doploviti do ruba zemlje i onda se strmoglaviti, ali on je 1492. otkrio Novi svijet – Ameriku.
Mnoštvo je ismijavalo braću Wright zbog njihovog pokušaja konstruiranja stroja za letenje,  ali 1903. oni su poletjeli prvim zrakoplovom.
Alberta Einsteina je njegov školski učitelj proglasio izgubljenim slučajem, a on je postao najpoznatijim znanstvenikom 20.st.
Muzičari i kritičari su potcjenjivali Richarda Wagnera i izviždali njegovu glazbu, međutim njegova su djela transformirala svijet glazbe.
Georgea Westinghousea su svi ozloglasili kao luđaka jer se usudio zakočiti lokomotivu pomoću zraka, dok se danas njegove zračne kočnice primjenjuju svuda u svijetu.
Ignaz Semmelweis je otkrio uzrok zbog kojeg je puno žena pri porodu umiralo od babinje groznice. Razvio je jednostavne ali strašno uspješne antiinfekcijske mjere koje jedva da bi prihvatio neki drugi liječnik. Ali snagom njegovih istraživačkih principa, stopa smrtnosti se značajno snizila. Možda ste ti, odnosno tvoja majka, danas zbog toga živi!

Smijuljimo se i ponekad se uznemirimo kad vidimo kako je velika većina često u krivu i možda negoduje naočigled svog odbijanja da prihvati nešto novo i drukčije. Ali biti u zabludi posebno je ozbiljna stvar kad se radi o našem odnosu prema Bogu, našem Stvoritelju. Tada je previše toga u opasnosti. Zašto?

Jer smo ti i ja podbacili i griješili prema Bogu i ljudima. Zaslužujemo Božji pravedni sud. Njegova riječ u Bibliji kaže: „plaća za grijeh je smrt“ – vječno odvojenje od Boga. Ali Bog nam nudi vječni život kroz Isusa Krista“, našega Gospodina: „Da, Bog je tako ljubio svijet da je dao svog jedinorođenog (jedinstvenog) Sina da ne pogine ni jedan koji u nj vjeruje, već da ima život vječni.(Ivan 3,16)

U mnogočemu možeš biti u zabludi, ali ne dovodi se u opasnost da krivo prosuđuješ o Isusu Kristu! Ovakav kakav jesi, možeš se spasiti vjerom. Tvoji će ti grijesi tada biti oprošteni, a mir Božji ispunit će tvoj život: „A svima koji ga primiše dade vlast da postanu djeca Božja: onima koji vjeruju u njegovo ime. (Ivan 1,12)

Što ili koga ćeš odabrati? Većinu čovječanstva ili Isusa, Božjeg Sina?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *