Smrt

I ti je poznaješ – svatko je poznaje.

Postoji netko tko govori jasno i određano. Ne uklapa se, a ipak putuje zemljom i govori sve jezike. Ide siromašnima i bogatima, prosjacima i kraljevima, slavnima i besprizornima. Ne poznaje granice, nikakav sram je ne zadržava da podijeli svoj tekst, a sadržaj njezinog govora uvijek je isti. Svi su opčinjeni njome i nitko joj ne može umaknuti; svatko čuje njezin glas, htio-ne htio!

Nije ni učena, ni uljudna. Prekida priredbe ili stiže usred privatnih užitaka. Vreba na vratima ureda i pogona. Rado je pri športu, na autoputevima, u zrakoplovima,čak može letjeti u Space-Shuttle, (ili ne, kako uzmete!). Ima audijencije bez najave i pojavi se pokraj najprominentnijih osoba a da ni ne pokuca. Ona voli dvorce i palače, a nisu joj mrske ni najbjednije uličice-svuda je ima. Dobar je Raver i odličan plesač valcera. Sve novine dnevno izvještavaju o njoj i njenim djelima.

Riječ je o smrti!

U bibliji, u poslanici Hebrejima 9:27 stoji….
“I kao što je ljudima određeno samo jedanput umrijeti – potom dolazi sud…”

Postoji samo jedan put da se izbjegne sud i vječna smrt: Isus kaže:
“Zaista, zaista, kažem vam,tko sluša moju riječ i vjeruje onomu koji me posla, ima život vječni. On ne dolazi na sud, već je prešao iz smrti u život.” (Ivan 5:24 )

Smrt je propovjednik stare škole, nitko je ne može ušutkati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *