Trebamo li Noć vještica?

Horor se dešava svakodnevno iza zatvorenih vrata, pred strojnicama, u sudnicama, na operacijskim stolovima, u koncentracijskim logorima, na ulicama, u stražnjim dvorištima, itd. Nama to još nije dovoljno, želimo totalni horor i zbog toga slavimo Noć vještica.

Slijedi nekoliko pitanja temeljem kojih svatko može provjeriti treba li još zaista slaviti i horor:
1. Jesi li već sudjelovao u lančanom sudaru na autoputu s pet mrtvih i dvanaest teško ozlijeđenih?
2. Je li te u djetinjstvu spolno zlostavljao rođak ili neki drugi čovjek?
3. Znaš li kako je to kada ti liječnik priopći da imaš tumor na mozgu i da ti preostaje tek godina dana života?
4. Jesi li već doživio eksploziju bombe u Izraelu ili Iraku i vidio razorena tijela i dijelove tijela kako lete po zraku?
5. Jesi li već bio u Turskoj na odmoru kada se hotel srušio u potresu? 6. Jesi li već posjetio spomen područje Dachau, mjesto na kojem su nacisti podigli brutalni koncentracijski logor?
7. Jesi li već čuo kako je malo dijete rastrgnuo borbeni pas?
Pa ipak, na hororu se zarađuje novac, organizatori koriste horor kao temu za zabave, već su i najmanja djeca u vrtićima zaražena tom besmislicom.

Isus je bio netko tko se nije radovao strahotama koje su proživljavali drugi ljudi. Strahote su ga dirale u srce, kako pokazuje sljedeća zgoda:
“I pristupi mu neki gubavac. Preklinjući ga klekne pred njega i reče mu: ‘Ako hoćeš, možeš me očistiti.’ A Isus, ganut, pruži ruku, dotakne ga i reče mu: ‘Hoću, budi čist!'” (Marko 1,40.41)

Važno je zapaziti da Biblija Kaže kako je Isus sam Bog. Ako je to točno, onda je pun samilosti prema strahotama koje svakodnevno proživljavamo i želio bi nam pomoći. Prigodom sljedeće Noći vještica razmisli ne bi li bilo bolje pristupiti tom Bogu nego sudjelovati u sablasnoj zabavi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *