Osuđenica iz Pussy-Riot benda: U radnom logoru čita Bibliju.

“ Članica benda Pussy-Riot Nadežda Tolokonjikova, osuđena na dvije godine radnog logora, u tajnom intervjuu za njemačkiMusikexpress opisala je svoju svakodnevnicu u zatvoru. «Cijelo vrijeme pišem, čitam ili sudjelujem na seminarima o političkim i socijalnim temama koje organiziramo među suzatvorenicama», napisala je 22-godišnjakinja. Časopis je preko odvjetnika uspio dobiti pismeni intervju s Tolokonjikovom koji je zatim bio prokrijumčaren iz zatvora.

Ona u zatvoru čita i Bibliju i u tome nalazi utjehu. «Gotovo sve Kristove riječi i postupci za mene su inspirativni. Često čitamo Stari i Novi zavjet i o tome razgovaramo sa zatvorenicama.» One cijene Pussy Riot zbog iskrenog i otvorenog izražavanja njihovih stavova. «Razgovaramo o vječnim vrijednostima, o literaturi, filmovima, Bogu i homoseksualnosti.» www.news.de/politik/85535…bt-sie-im-arbeitslager/1/ 

Jednostavno rečeno trebali bismo čitati Bibliju jer je ona Božja riječ za nas. U 2. Timoteju 3, 16 piše da nam je Biblija dana od Boga. Drugim riječima ona je Božja riječ upućena nama. Biblija nam daje mnoge odgovore na pitanja koja su filozofi i ljudi postavljali Bogu: Što je smisao života? Odakle dolazim? Ima li života nakon smrti? Kako ću doći u nebo? Zašto u svijetu ima tako puno grijeha? Zašto mi ne uspijeva biti dobar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *