moderno vjerovanje

S gorkim sarkazmom britanski novinar piše o vladajućim stavovima našeg doba. Pročitaj i promisli!

Vjerovanje modernog mislioca
Steve Turner, engleski novinar???Ovo je vjerovanje modernog mislioca.???Vjerujemo u Marxa, Freuda i Darwina.??Vjerujemo da je sve u redu ako nikoga ne povrijedimo, a pritom svatko ima svoju definiciju povrede.
?Vjerujemo u seks prije, za vrijeme i poslije braka.
?Vjerujemo u terapiju grijehom.??Vjerujemo da je preljub zabavan.??Vjerujemo da je sodomija u redu.??Vjerujemo da su tabui tabu.??Vjerujemo da će sve biti bolje unatoč dokazu o suprotnom.??Dokazi se moraju istražiti, a istovremeno se sve može dokazati.
?Vjerujemo da ima nečega u horoskopima, NLO-ima i savijanju žlica.??Isus je bio dobar čovjek, baš kao i Buda, Muhamed i mi sami.
?Bio je dobar apostol morala iako vjerujemo da je njegov visoki moral zapravo loš.
?Vjerujemo da su sve religije temeljno iste, ili da su iste barem one o kojima smo nešto pročitali.
?Sve one vjeruju u ljubav i dobro.
Razlikuju se samo po pitanjima kao što su stvaranje, grijeh, nebo, bog i spasenje.
?Vjerujemo da nakon smrti nema ničega, jer kada pitamo mrtve, oni ništa ne govore.
?Ako smrt nije kraj i ako su mrtvi lagali, to znači da nebo mora postojati za sve, osim možda za Hitlera, Staljina i Džingis-Kana.??Vjerujemo u Mastersovu i Johnsona (istraživači spolnosti koji su objavljivali pionirske radove 60-tih godina prošlog stoljeća).??Što se čita prosječno je, prosječno je normalno, a normalno je dobro.
?Vjerujemo u potpuno razoružanje.??Vjerujemo da postoji neposredna veza između rata i krvoprolića.??Amerikanci moraju svoje oružje preraditi u traktore, a Rusi će sigurno slijediti dobar primjer.
?Vjerujemo da je čovjek u suštini dobar – samo njegovo ponašanje dovodi do pada.

Za to je krivo društvo, u društvu su krive okolnosti, a za okolnosti je krivo društvo.

Vjerujemo da svaki čovjek mora naći istinu koja je za njega prava, a stvarnost će se tome prilagoditi, svemir presložiti, a povijest promijeniti.
?Vjerujemo da nema apsolutne istine, osim istine da nema apsolutne istine.

Vjerujemo u ukidanje vrijednosti i procvat individualističkog mišljenja.??Ako je slučaj izvor života, onda je katastrofa duga na nebu. A kada čujemo: "hitan slučaj", "snajperist ubio desetoro", "trupe napreduju", "mladi pljačkaju naokolo", "bomba digla u zrak školu", to je samo buka što je proizvodi čovjek koji se moli svojem stvoritelju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *