Tko vjeruje mora misliti

Nepodnošljiva patnja, zlo sve većih razmjera, nepravda koja vrišti do neba – i svemoćni, sveznajući, štoviše osobni Bog pun ljubavi?

Mlada majka s rakom u zadnjem stadiju – imaju li takva patnja i takve boli ikakva smisla ili je, konačno, i sam život možda besmislen?

Postoje li uopće odgovori ili nam preostaje beznađe i očajnički pesimizam?

Ova knjiga pokazuje da ima odgovora, a i nade – u “radosnoj vijesti”!

download PDF

Vjera, nada i homoseksualnost

U posljednjih je nekoliko godina u Hrvatskoj vidljivo sve učestalije promicanje homoseksualnosti i ostalih oblika seksualnog ponašanja. Kroz medije i događaje udruge homoseksualaca pokušaja ove oblike seksualnog ponašanja prikazati kao nešto normalno kritizirajući pritom sve koji se s njima ne slažu, nazivajući ih zaostalima i konzertivnima. Ova knjiga su izradili znanstvenici i teolozi kako bi ukazali na istinu vezanu uz pitanje homoseksualizma. Cilj nije napasti, već u kršćanskoj ljubavi ukazati na ono što Božja riječ Biblija govori o ovakvom obliku ponašanja.

download PDF

Josh McDowell – Da Vinci kod – potraga za odgovorima

Gdje zapravo završava stvarnost a počinje mašta?

Briljantna mješavina stvarnosti i mašte u Dan Brownovoj fascinantnoj priči o zavjerama u Da Vincijevu kodu podiže ozbiljna pitanja o nastanku i tvrdnjama kršćanstva. Mnogi su završili čitanje knjige ili gledanje filma s poljuljanim uvjerenjima ili se počeli pitati što je zapravo istina a što ne.


• Je li Marija Magdalena doista bila Isusova žena i majka njegova djeteta?

• Je li Crkva zataškavala istinu i izmislila Isusovu tvrdnju o njegovu božanstvu?

• Je li Biblija kakvu je poznajemo doista točna i autentična?

• Je li se Isus doista vratio iz mrtvih?

U Da Vincijevom kodu: Potrazi za odgovorima, Josh McDowell, pisac bestselera, razmatra ova i mnoga druga pitanja koja je podigla Brownova knjiga. Izvlačeći podatke iz gomile povijesnih dokaza, McDowell vješto odvaja činjenice od zabluda i iznosi nepobitne istine za koje čitatelji mogu biti uvjereni da su čvrsti kao stijena.

Međunarodno poznat pisac i predavač, JOSH McDOWEL, govorio je pred više od deset milijuna ljudi u osamdeset četiri zemlje, na više od 700 sveučilišta i koledža. Autor je i koautor više od stotinu knjiga s više od četrdeset dva milijuna izdanja. McDowellova najpoznatija djela su The New Evidence That Demands a Verdict (Novi dokaz koji traži odluku) i More than a carpenter (I ne samo tesar). Njegova najnovija knjiga nosi naslov The Last Christian Generation (Posljednja kršćanska generacija). Diplomirao je na Talbot teološkom fakultetu. Josh i njegova supruga Dottie u braku su trideset četiri godine i imaju četvoro djece. Žive u Dana Pointu, California.

Besplatni primjerak knjige možete naručiti na mail ssaver@soulsaver.hr

Sa donjeg linka možete skinuti info o filmu i knjizi.

download PDF

Da Vincijev Kod – Činjenica ili mašta?


PROČITALI STE ROMAN, A SADA PROČITAJTE ISTINU…

Ovaj jednostavni vodič skida mitski veo s Da Vincijevog Koda tako da ste u stanju točno odrediti što su činjenice, a što izmišljotina. Čovjek s odgovorima iz Biblije, Hank Hanegraaff, i profesor povijesti i pisac, Paul L. Maier, udružili su snage kako bi preispitali tvrdnje iz Da Vincijevog Koda i jasno iznijeli istinu.

Knjiga Da Vincijev Kod – Činjenica ili mašta? odgovara na slijedeća pitanja:
– Je li Biblija istinita i pouzdana?
– Je li Isus bio oženjen?
– Tko je bila Marija Magdalena?
– Posjeduju li tajna društva tajne koje bi mogle izmijeniti svijet?

Bilo da su vas pitanja koja se postavljaju u Da Vincijevom Kodu zaintrigirala ili pak razljutila, ova će vam knjiga pružiti povijesne i biblijske činjenice koje odgovaraju na teška pitanja.

HANK HANEGRAAFF je voditelj popularnog radijskog programa Bible Answer Man, a također je i predsjednik instituta Christian Research Institute International (CRI). Autor je nekolicine bestselera, uključujući i The Prayer of Jesus.

PAUL L. MAIER je profesor povijesti na sveučilištu Western Michigan University. Diplomirao je na Harvardu i sjemeništu Concordia Seminary prije doktoriranja (summa cum laude) na sveučilištu u Baselu – kao prvi Amerikanac koji je ondje doktorirao. Također je i autor bestselera fikcije i dokumentarnih knjiga, uključujući i djelo A Skeleton in God’s Closet.

download PDF

Pad prema nebu

Pad prema nebu
Nobby ima rak limfnih čvorova – u kolovozu 1996. se prvi put suočio s tom strašnom dijagnozom. Tada je bio sportski tip koji se već poprilično uspeo na ljestvici karijere. Ali onda je preko noći odjednom cijeli život sa svim željama, vrijednostima i ciljevima bio postavljen naglavce. Na temelju svojih zapisa u dnevniku, on nas uvodi u svoje sumnje i nade, uspone i padove, borbe i pobjede. Usred duboke patnje, on dolazi do zapanjujućih otkrića.

download PDF