Welcome Guest ( Log In | Register ) Search | Member List | Help

Pages: (2) < 1 [2] > ( Go to first unread post )
Ljubav prema svima!, Kako ju provoditi?nekada je tesko...
« Next Oldest | Next Newest » Track this topic | Email this topic | Print this topic
Narsil
Posted: Aug 5 2010, 01:38 AM 1023545 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

Shield Bearer

Group: Members
Member No.: 1991

Elentari wub.gif

Leptiricu nas wub.gif

Ne mislim da nisi uzasna osoba...

Stovise tongue.gif

I za to cekamo Antocja ili nekoga drugoga, zato jer i mene zanima odgovor na to pitanje

elentari
Posted: Aug 5 2010, 01:52 PM 1023549 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

leptirich

Member No.: 752

hm, ja sam uvijek mislila da bi to trebalo doći spontano, tipa jedan dan si ljut i povrijeđen, ali drugi dan se probudiš i shvatiš da više...nisi crazy.gif i to mi se dogodilo hrpetinu puta :dance: ali ponekad neće silly.gif

Dior Aranel Eluchil
Posted: Aug 5 2010, 05:42 PM 1023551 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

Uz velikoga covjeka cesto dolaze i velike greske.

Member No.: 747

spontano da, ali nemoze ici uvijek. nekada moramo tjerati sami sebe, da bi bilo bolji. Nije lako oprostiti nekome tko nas je stvarno povrijedio. tko nas je s svojim rijecima dataknuo i samu unutrasnjost i tamo napravio havariju. Nije lako, ali kada se oprosti, nastane olaksanje . mir

antocjo
Posted: Aug 10 2010, 03:34 PM 1023603 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

By the blood of the Lamb is my life kept safe

Group: Admin
Member No.: 5

QUOTE (Narsil @ Jul 30 2010, 04:47 PM)
Problem je, sto koliko god se trudili postivati Bozje zapovjedi, jednostavno neki put nemozemo.

Narsil, ja bih čak rekao da nije da neki put ne možemo nego uglavnom ne možemo - po sebi.
Jer koliko god se mi svojim snagama trudili da vršimo Božje zapovjedi neće ići.
Već Bog kaže: "Ne silom niti snagom, već duhom mojim!" - riječ je Jahve nad Vojskama." (Zaharija 4:6)

Možemo mi imati neku dozu samokotrole da se suspregnemo od nečega ili snagu volje da se čvrsto odlučimo "oprostiti", no to neće donijeti puno koristi ako nije sa Duhom Božjim, tj, ako sam Bog nije taj koji u nama čini to djelo, tj ako On nije taj koji nas osposobaljava i daje nam snagu da volimo i oprostimo. yes.gif

Ta ljubav je Božja razlivena u srcima našim po Duhu Svetom koji nam je dan! (Rimljanima 5:5)

Na ovaj način kada je očito da sa Božjim Duhom i Božjom snagom uspjevamo činiti ono što je u skladu sa Božjom voljom, nismo u opasnosti da se uzvisimo iznad tih drugih, već Bog dobiva slavu, a ne čovjek... eureka.gif
Ovaj svijet je pun samopravednih ljudi koji si uzimaju slavu za svoju "dobrotu" i time se uzvisuju iznad drugih. Nasuprot toga, istinski kršćanin vidi sebe u Božjem svjetlu i sa apostolom Pavlom se slaže "da u njegovu tjelu ne prebiva ništa dobro" (Rim 7:18), i da je za svako dobro djelo ovisan o snazi koje je izvor sam Bog, i da ono što je Bog učinio u njemu i kroz njega je samo Božja milost - kako kaže Pavao: "Ali milošću Božjom jesam što jesam i njegova milost prema meni ne bijaše zaludna; štoviše, trudio sam se više nego svi oni - ali ne ja, nego milost Božja sa mnom." (1. Korinćanima 15:10)

Pitanje je dakle, jesam li ja izvor svoje dobrote, ili je Bog? Jesam li ja toliko ovisan o Bogu i želim li biti? Jesam li uopće primio Božjeg Duha i jesam li primatelj njegove milosti koja me osposobljava da živim Njemu ugodono? puzzled.gif

Sad, da ne bi izgledalo da samo govorim "teoriju" ili ti propovjedam tongue.gif - mogu reći jedno nedavno iskustvo. Flowers i ja smo se vratili sa puta, i kad smo došli ustanovili smo da je netko ukrao njenu Pony biciklu koju jaaako voli wub.gif cry.gif
I prvi je osjećaj zaista grozan, kada ti ukradu nešto što jako voliš, i kada pomisliš kakav to čovjek otupjele savjeti moraš biti da kradeš sad.gif
I ti osjećaji ti jednostavno po tjelu koje imamo dođu, no oni ne moraju gospodariti. Tada smo se zagrlili i pomolili za te ljude, da ih Bog blagoslovi, da im izvede na svjetlo i da dođu k njemu. Nakon toga u srcu nismo imali ljutnju prema osobi koja je to učinili (nismo još znali tko je to bio), ali dali smo to Bogu i ruke i podložili se njegovoj mudrosti da blagoslovimo te ljude, znajući koliko smo mi blagoslovljeni spoznajom Boga i njegova sina Isusa Krista.
I sada ne mogu u detalje, Bog je bio toliko dobar da smo dobili biciklu nazad i sada se sa tom osobom iskreno pozdravimo kada ju vidimo. biggrin.gif
Kada je napravljeno neko zlo, Bog je dovoljno velik da to uvjek okrene na dobro - ako mu vjerujemo yes.gif
A dostojan je našeg povjerenja veliki.gif

ps: pozdrav i elentari, lijepo te ponovno ovdje vidjeti klap.gif
pps: dislkusija o Judi je prebačena u stariji topic
a o kolibi i ostalo nerazvrstljivo u novi topic za brbljanje biggrin.gif

Narsil
Posted: Aug 10 2010, 05:50 PM 1023607 Quote u Brbljanje Quote u Pitanja za moderatore Quote u The Best of the Board Quote u Sastanke

Shield Bearer

Member No.: 1991

Savrseno, hvala hug.gif

19 replies since Jul 30 2010, 04:47 PM Track this topic | Email this topic | Print this topic
Pages: (2) < 1 [2] >
Back to Pitanja...

[ Script Execution time: 0.0439 ]   [ 8 queries used ]   [ GZIP Enabled ]